Tag: Something about food

Hoi iedereen,

Bij Anniek van Glow of Beauty zag ik deze leuk foodtag en toen wou ik hem meteen overnemen dus lees zeker verder als je nieuwsgierig bent naar de tag én mijn antwoorden!
Food is not always the answer, but it is most of the times…


Als je iedere dag nog maar een soort gerecht als avondeten zou mogen eten, wat zou het dan zijn?
Uhm, ik ga een breed antwoord geven namelijk een pastasalade. Ik weet het ongeveer alles valt hieronder, maar het is zo lekker en er is veel variatie mogelijk. Afwisseling is echt belangrijk voor me, geef me 2 dagen op rij hetzelfde stuk fruit om te eten en ik ben het al beu, dus dan kan je het je wel inbeelden dat ik veel afwisseling wil kunnen steken in mijn avondeten.
 
Welk drankje bestel jij altijd in een restaurant?
Vroeger was dat zonder twijfel Sprite, maar nu drink ik nog zelden frisdrank. Het smaakt me niet echt meer en ik eet mijn calorieën liever dan dat ik ze drink (kwestie van mijn lijn niet nog gebogener te maken). Nu bestel ik bijna altijd een thee (I love tea!) en dat kan bijna alle soorten thee zijn, ik ben dol op ze allemaal.
Wat was vroeger je lievelingseten?
Mag het ook nu nog mijn lievelingseten zijn? Ik ben namelijk absoluut, zonder twijfel dol op oma patatjes. Het is dus een gerecht dat mijn oma maakt (duh!), maar ik heb echt geen idee hoe ik het aan jullie zou moeten uitleggen. Ik heb naar het schijnt het ooit die naam gegeven en het is blijven hangen, maar hoe het echt noemt of het je het beschrijft? Geen idee. Geloof me maar gewoon, het is heerlijk! (Wel vrij zwaar om te eten, maar zo verschrikkelijk lekker)
 
Wat is het laatste dat je hebt gegeten en gedronken?
Ik schrijf dit als ik net van tafel kom en ik at gewoon thuis. Het waren aardappelen met bloemkool in witte saus en gehaktballen. Een typisch lekker gerecht uit oma’s keuken. Mijn laatste drankje was dan weer gewoon plat water. Ik heb altijd een mooie herbruikbare fles bij me van een halve liter die altijd gevuld is met water.
Hmmm, zalm
 
Als jij mag kiezen waar je uiteten wilt, waar ga je dan naar toe?
Eerlijk gezegd heb ik niet echt een voorkeur. Op restaurant bestel ik meestal een visgerecht dus als het even kan, kies ik een willekeurig visrestaurant uit. Tips voor een lekker visrestaurant in de buurt van Brugge of Gent zijn dan ook altijd welkom 🙂
Wat lust je écht niet?
Ik moet eerlijk zijn: ik ben echt een moeilijke eter. Alhoewel, het is toch eerder was een moeilijke eten. Mijn oma kan alles zo lekker klaarmaken dat ik het laatste jaar meer heb leren eten en nu eigenlijk het meeste wel eet. Van groenten eet ik nu bijna alles (enkel champignons vind ik nog steeds echt bah!), maar met vlees, denk aan biefstuk of rosbief, ben ik nog steeds geen fan. Ik ben nu eenmaal geen grote vleeseten, ik hou simpelweg niet van de textuur (gemalen vlees is dan weer geen probleem).
 

Om welk gerecht sta jij bekend?

Geen denk ik, ik kan heel lekker spaghetti bolognese en bepaalde ovenschotels, maar dat is allemaal vrij basic. Er is niet echt iets wat ik extreem veel eet of wat ik ongelooflijk lekker kan klaarmaken. Misschien moet ik hier iets aan veranderen.
Ik krijg terug honger….
 
Chips of chocolade?
Simpel, chips. Wie 21 facts about me heeft gelezen weet dat ik er simpelweg aan verslaafd ben. Eigenlijk wel enkel Paprikachips, de rest vind ik minder lekker of speciaal.
Wat eet jij het liefst in de bioscoop?
Aangezien popcorn niet zo hoog op mijn lijstje met lekkerheden staat, verwijs ik naar hierboven. Chips dus.
 
Wat eet jij het liefst als ontbijt?
Op een luie zondag zijn dat verse pannenkoeken met suiker en aardbeien. Op een doordeweekse dag waar ik simpelweg ook minder tijd heb, eet ik graag havermout. Ik doe mijn havermout ’s avonds al in een kommetje met een bodem sinaasappelsap en laat dat heel de nacht staan (geleerd van mijn schoonmama en echt lekker), dan ’s ochtends doe ik er fruit bij (meestal uit de diepvries) en een bakje yoghurt. Simpel, snel en lekker.
Gezond en lekker 🙂
Je moet kiezen, alleen nog maar voorgerechten of alleen nog maar hoofdgerechten eten?
Aangezien ik alles heel vlug beu ben, kies ik voor de voorgerechten. Zo kan ik van alles iets proeven. Echt ideaal vind ik dat 🙂
Welke snoep is voor jou onweerstaanbaar?
Harde snoepen waar ik met mijn tanden een stuk moet afscheuren, super vind ik dat. Zure snoepen zijn zo niet aan mij besteedt en van die hele zachte vind ik ook maar stom.
Nu, wat eet jij graag?
Al het liefs,
Caitlyn

 

2 gedachtes over “Tag: Something about food

Plaats een reactie