Tag: Tea Tag

Hoi iedereen,

Wie mij kent, weet dat je me altijd blij kunt maken met een kopje thee. Of meteen een theepot vol. I love my tea! Zelfs in mijn hobby’s trek ik dat door: ik ben activiteitenverantwoordelijke in het bestuur van Moeder Theepot, de warmste studentenvereniging van Gent. Het mag dan ook niet verbazen dat ik deze tag me op het lijf geschreven is. Kijk snel voor de vragen én mijn antwoorden.

Logo
Want mijn studentenvereniging heeft het coolste logo ooit!

 

  • Losse thee of theezakjes?

Beide. Op verplaatsing is een theezakje gemakkelijker en ik koop graag een doos theezakjes die gemengd zijn om nieuwe smaken te leren kennen. Toch is de smaak van losse thee veelal sterker en meer uitgesproken, wat zeker ook zijn voordelen kent.

  • Sterke thee of slappe thee?

Sterk, uiteraard. Waarom zou iemand in godsnaam slappe thee willen drinken?! Gewoon niet doen.

  • Wat voor lekkers eet je graag bij de thee?

Alles zo ongeveer wel. Thee past wat mij betreft bij alles: bij het ontbijt, bij een pauze, maar ook bij de lunch en het diner zou ik thee kunnen drinken. Niet elke thee past overal bij, maar er is altijd wel een thee die erbij past. Als ik toch 1 iets moet kiezen: een stukje speculaas.

  • Wat zijn je favoriete merken thee?

Voor zakjesthee heb ik niet echt een voorkeur. Verse thee kun je lekker kopen bij Sao Paulo, Javana en nog veel meer kleine winkeltjes in Gent. Echt aanraders in ieder geval als je in Gent bent.

IMG_2168

  • Drink je op bepaalde tijdstippen bepaalde soorten thee?

Ik drink heel de dag door thee, maar inderdaad wel niet altijd dezelfde. De ochtend begin ik graag met een groene thee met citroen. De infusies (de kruiden en fruit mengelingen) hou ik dan weer voor een vieruurtje, dan mag het wel wat zoeter zijn. Voor het slapen gaan drink ik gemakkelijk nog een rooibos theetje, lekker warm en perfect voor in de winter. Gewone groene thee kan ik echter heel de dag door drinken, dat past wat mij betreft gewoon altijd.

  • Noem je 3 favoriete theesmaken van dit moment. 

Rooibos, pepermunt en groene thee met citroen. 3 klassiekers die gewoon heel erg lekker zijn.

  • Uit welke kopjes of glazen drink je het liefst?

Eentje met een oor :p Tegenwoordig krijg ik op café vaak een tas (van Lipton denk ik) zonder oor en dat drinkt gewoon niet goed, want dan krijgt die tas te warm. Mijn thee smaakt trouwens het best uit mijn gepersonaliseerde tas die ik overplaatst kreeg.

IMG_2243

  • Waar moet jouw ideale theetas aan voldoen? 

Groot genoeg, een oor voor vast te houden, houdt mooi warm en liefst wit met een opdruk. Die hierboven is dus perfect wat mij betreft.

  • Welke thee vind je echt niet lekker?

Kamille thee en de hele zoete varianten. Echt niet lekker gewoon.

  • Wanneer geniet je het meeste van je kopje thee?

Koude winterdag, ik kom terug van school en kruip in de zetel met een kop rooibos onder een dekentje met een leuke serie. Ultiem genieten.

Ben jij een theedrinker?

Al het liefs,

Caitlyn

8 gedachtes over “Tag: Tea Tag

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s