Love or hate: Essence Smokey Eyes Brush

Hoi iedereen,

Vandaag weer een review over mijn favoriete budgetmerk Essence. Mijn collectie Essence kwasten is vrij groot en ook mijn laatste aankoop is er eentje van hun schap. Hoewel de zoektocht moeilijk was (waarom ligt die rotkwast in geen enkel filiaal?!), kon ik hem toch bemachtigen en vandaag vertel ik je wat ik ervan vond!

IMG_1872

Zoals jullie waarschijnlijk wel weten ben ik een echte noob met ooglooks. Ik ben er gewoon niet zo goed in, maar toen ik het I ❤ Chocolate palette kreeg, moest ik gewoon verder oefeningen. Nadat ik zelf een oogschaduwbasis in elkaar flanste (via een DIY van Project Natural Beauty), besloot ik dat een pencil kwast de laatste essentiële benodigdheid was om mijn ooglooks te perfectioneren (of toch een poging tot in ieder geval). Ik stel u voor: de Essence Smokey Eyes Brush.

De Essence Smokey Eyes Brush (een hele mondvol) is een pastelkleurige kwast met compacte ronde haren die ideaal zou moeten zijn om oogschaduw aan te brengen in de arcadeboog. Zoals we gewoon zijn van Essence komt ook deze kwast in een klein etuitje. Handig, maar niet echt een meerwaarde. Verder weer het klassieke pastelkleur, deze kwast koop je namelijk in het mintgroen met witte versieringen. Niet mijn stijl, maar het is nu eenmaal zo. Voor de prijs van €2,39 vind ik het goedkope uiterlijk perfect aanvaardbaar.

IMG_1874

Vooral heb ik veel rondgeneusd op blogs om te kijken waaraan de perfecte pencil kwast moest voldoen: compact, rond, zacht en niet te groot. Al die dingen streept deze Essence kwast af. De haartjes voelen lekker zacht aan, ook na een wasbeurt, en zijn mooi compact. Ondanks het feit dat ik een complete noob ben, kan ik je wel vertellen dat ik de kwast heel aangenaam in gebruik vind en dat ze voor mij gewoon doet wat het moet doen.

IMG_1875

Geen idee of het voor echte pro’s ook zo is, maar ben je net als ik nog volop aan het experimenteren dan kan ik de kwast zeker aanraden. Voor zijn prijs is het een echte topper en ik gebruik de kwast sinds ik die heb echt elke dag. Moest Essence het uiterlijk minder goedkoop maken dan was dit voor mij een kwast zonder minpunten geweest. Zeker de moeite waard om uit te proberen dus.

Heb jij deze kwast al geprobeerd en wat vond je ervan?  

Al het liefs,

Caitlyn

Advertenties

8 gedachtes over “Love or hate: Essence Smokey Eyes Brush

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s