Love or hate: Beauty Essentials Gezichtsreiniger

Hoi iedereen,

Toen ik deze week voor de 3de keer of zo een artikel las over de nieuwe gezichtsborstel van Kruidvat, besloot ik om ook mijn mening te geven over een gezichtsborstel van Kruidvat. Meer bepaald eentje van Beauty Essentials waar je eigenlijk niets over hoort. Die borstel heb ik ondertussen al een jaar en ik ben er nog steeds heel tevreden mee, dus ik vertel je er met plezier wat meer over!

IMG_0009

De hype van gezichtsborstels die pulseren en roteren en vibreren en wat nog meer heb ik altijd aan me voorbij laten gaan. No way dat ik even €100 en meer op tafel zou leggen voor zoiets kleins. Tot ik in de folder van Kruidvat vorig jaar een soortgelijke borstel zag voor amper €6,99 inclusief 3 kopjes en een bewaardoos. Daar kon niet veel mis mee zijn voor die prijs dus die nam ik met me mee.

De verpakking was vrij simpel (en heb ik ook al even niet meer) net als de borstel. Het komt een hard plastieken, licht doorschijnend roze doosje waar plaats is voor de borstel en de 3 opzetstukken die erbij horen. Alles zit stevig en het is dus ideaal voor transport. De doos is niet heel klein, maar ook zeker niet te groot. Het apparaat zelf komt in het roze met wit, niets speciaals eigenlijk. De roze knop toont de 2 snelheden aan (ik gebruik echt altijd High) en verder het klepje voor de batterijen. Niet met lader dus en enkel spatwaterdicht. Dat de gezichtsreiniger niet onder de douche kan gebruikt worden vind ik wel een nadeel, maar er valt perfect mee te leven.

IMG_0002

Van de 3 opzetstukken zijn er 2 dezelfde. Namelijk een roze met witte borstel met haartjes. Volgens Kruidvat zelf zijn dit de reinigende borstels. De andere is een siliconenborstel, volgens Beauty Essentials een huidverfrissende borstel.

Hoewel er op zich met de reinigende borstels zeker niets mis is, kan ik deze in de wintermaanden op mijn gevoelig velletje niet zo appreciëren. Mijn huid is toch altijd een klein beetje geïrriteerd na gebruik en het voelt niet zo fijn. Die opzetstukken gebruik ik dan ook maar 1 keer per week als mijn gezicht een lichte scrub kan gebruiken. De siliconenborstel vind ik echter perfect. Makkelijk in gebruik, lekker zacht en verslijt niet. Ideaal dus. De huidverfrissende borstel zoals ze die noemen gebruik ik met plezier 2 maal per dag. De opzetstukken zijn op zich dus helemaal prima. Het nadeel hieraan is dat ik niet zou weten waar ik nieuwe borsteltjes moet kopen als deze versleten zijn. Maakt het toch minder praktisch.

IMG_0006

Er zijn dus 2 grote nadelen, want je kunt het niet onder de douche gebruiken (kan op zich wel, maar er zeker niet bewaren of even neerleggen) en je kunt geen reserveborstels gebruiken. De voordelen echter zijn legio: spotgoedkoop (€6,99), roterende beweging in 2 snelheden, borstels voldoen prima, de batterijen moeten amper vervangen worden (ik kan me namelijk niet herinneren dit al gedaan te hebben) en het komt in handige bewaardoos.

Aangezien ik zo tevreden met van deze reinigingsborstel van Beauty Essentials wou ik deze eens in de verf zetten, want ik had er nog nergens over gelezen. Deze is wat mij betreft zo goed dat ik zeker niet overweeg om de andere gezichtsborstel uit de Kruidvat te testen. Bijna 3 keer zo duur en geen roterende beweging. Ik blijf lekker bij deze borstel en kan hem echt iedereen aanraden.

Gebruik jij een gezichtsborstel?

Al het liefs,

Caitlyn

 

8 gedachtes over “Love or hate: Beauty Essentials Gezichtsreiniger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s