Call me Caitlyn

Hoi iedereen,

Vandaag even een update voor iedereen die onder een rots leefde of hard werkend mensen die niet alle nieuwsites in de gaten houd. Er is een nieuwe Caitlyn. Jawel, voor het eerst is er een bekende Caitlyn en dat had ik niet verwacht, het is nu eenmaal geen vaak voorkomende naam. Lees zeker verder om meer te weten over de nieuwste Caitlyn!
Caitlyn Jenner, voorheen gekend als Bruce Jenner

Voor iedereen die het laatste halfjaar geen roddelblad heeft vastgehad:
Bruce Jenner, een voormalig Amerikaans olympisch kampioen tienkamp, veranderde langzaam van man naar vrouw. Terwijl iedereen de uiterlijke veranderingen kon zien, wou hij zelf nog niet toegeven dat hij liever vrouw was. Recent verscheen dan een artikel waarbij hij andere transgenders een hart onder de riem wou steken door eerlijk uit te komen voor zijn transformatie. Al heel zijn leven had hij het gevoel in het verkeerde lichaam te zitten en nu had hij eindelijk de kracht en de moed gevonden om daar iets aan te veranderen.
Wat mij betreft respect dus. De man, of beter vrouw, die bekender was als stiefvader van Kim Kardashian (ja, die met de dikke poep) en als vader van Kylie en Kendall Jenner, die eindelijk het stilzwijgen doorbreekt. Het kan niet simpel zijn om die transformatie verplicht te moeten delen met heel de wereld omdat je nu eenmaal nergens kunt gaan zonder paparazzi. Sterk dus dat hij er nu eerlijk voor uitkomt door erover te praten om anderen te steunen. En wat een reportage ook!
Gisterenavond ging het ongeveer zo:
Schat: “Lieverd, heb je het al gezien?”
Ik: “Heb ik wat gezien?”
Schat: “Wel, uhm, er is iemand die Caitlyn noemt.”
Ik: “Schokker”
Schat: “Ik stuur het je wel door”
En bamm, plots in het groot op mijn scherm een voormalig tienkamper die gekend was als de ultieme Amerikaans man, het stereotiepe gewoon, als vrouw in een sexy reportage met als titel “Call me Caitlyn”. Dat zag ik niet aankomen, want komaan, ik ken zelf geen enkele Caitlyn en nu plots uit miljoenen meisjesnamen, werd dit de nieuwe naam van voormalig Bruce Jenner.
En ik geef toe: de eerste 5 minuten had ik iets van, komaan van alle namen in de wereld moest het de mijne zijn. Als ik hiervoor mijn naam zei, ging het meestal zo: “Wablief? Kunt u dat nog eens herhalen? Hoe heet u?” Terwijl het nu waarschijnlijk meer zo zal gaan: “Ah, Caitlyn. Zoals die transgender uit Amerika, die stiefvader van Kim Kardashian?”
In eerste instantie was ik daar dus niet gek van, mijn nobele onbekende naam was plots hot en trending op internet, er is zelfs al een haastig #callmecaitlyn en ook gewoon #caitlyn.
Maar nu ben ik trots, blij dat een moedig persoon als Caitlyn Jenner ervoor gekozen heeft om mijn naam te gebruiken om aan de wereld te tonen dat ze zich niet langer schaamt voor wie ze diep van binnen echt is. Ik weet dat ik nu flauwe Caitlynmoppen ga krijgen, maar het doet me niets. Ik ben trots op mijn naam en op de nieuwste Caitlyn, een naam die nu symbool staat voor een nieuw begin!
Caitlyn Jenner, welcome to the small happy Caitlyn family and oh, #callmecaitlyn
Al het liefs,
Caitlyn

 

Advertenties

6 gedachtes over “Call me Caitlyn

 1. Ik vind het prima dat Bruce Caitlyn wil zijn, moet je zelf weten en het lijkt me erg om doodongelukkig te sterven terwijl je nooit hebt kunnen voldoen aan je drang om gewoon vrouwelijk te zijn.

  Like

 2. Voor mij is hij een voorbeeld. De maatschappij gaf hem het gevoel dat zijn gedachtes niet oke waren en nu toont hij anderen dat het echt wel oke is, vind ik mooi πŸ™‚
  Xx

  Like

 3. Ik vind het echt enorm knap wat ze heeft gedaan, moet haar sowieso heel veel tijd en moeite hebben gekost en ik vind het ook geweldig om zoveel positieve reacties te lezen, op zowel FB als instagram en twitter! Het blijft een moeilijk onderwerp voor velen, maar ik vind het alvast geweldig enneuh mooie naam hoor πŸ˜‰

  Like

 4. Vind ik ook, mooi dat ze het bespreekbaar maakt. Er zullen altijd wel negatieve opmerkingen zijn, maar ik vind het ook heel mooi om te zien dat de opmerkingen toch vooral steunend en positief zijn πŸ™‚
  xx

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s